Nie tylko zakąska – podgrzybki marynowane w occie
Najczęściej podgrzybki marynowane w occie traktowane są jako tradycyjna polska zakąska, zwykle kojarzona z mocnymi gatunkami alkoholu. Tymczasem leśne grzyby w lżejszej, kwaśno-słodko zalewie, można potraktować jako smaczny dodatek do obiadu czy niskokaloryczną przekąskę. Warto jednak pamiętać, że nie każdy może jeść grzyby w zalewie z octu.
Czy grzyby pasują do śląskiej kuchni?
Śląska kuchnia wywołuje nieodparte skojarzenia z roladą, kluskami, kapustą – ciężkostrawnymi, ale bardzo pożywnymi potrawami, które smakowałyby górnikom po całym dniu ciężkiej pracy. Jednak nie każdy wie, że ta regionalna kuchnia jest o wiele bardziej urozmaicona – jest tutaj miejsce na warzywa, owoce i ciekawe desery.
Wygląd zewnętrzny to nie wszystko, ale warto o niego dbać
Mały biust spędza sen z powiek niejednej kobiecie, które w ostateczności są w stanie nawet wybrać się do chirurga plastycznego z nadzieją na rozwiązanie swoich problemów. Powiększanie biustu polega wówczas na wszczepieniu implantów pod każdą piersią. Co warto wiedzieć o tego typu operacjach plastycznych?
Dlaczego warto jeść chrzan tarty?
W ostatnim czasie chrzan stał się bardzo popularny. Coraz więcej osób decyduje się na jego spożywanie, a także na przygotowywanie z niego różnego rodzaju przystawek. Zatem dlaczego warto jeść chrzan tarty?